Laura Elsman Online videocoach
ik ben

LAURA ELSMAN

Geboren te Gorinchem in 1979.

Mijn missie is om ondernemende vrouwen te verlichten met video zodat zij zelfverzekerd zichtbaar en zakelijk succesvol zijn met hun onderneming.

Handtekening Laura Elsman
waarom VIDEO

VOOR VROUWEN?

Nadat ik in 2008 startte als videomaker filmde en interviewde ik zowel mannen als vrouwen. Totdat ik merkte dat mijn hart sneller ging kloppen voor vrouwen. Waarom was dit zo, vroeg ik me af?

Ik voelde een sterke behoefte om De Vrouw op een voetstuk te plaatsen. Ik zag namelijk prachtige vrouwen met geweldige talenten, maar die worstelden met hun zichtbaarheid.

De feminist in mij zei: je gaat deze vrouwen helpen met video´s maken voor hun onderneming zodat zij zichzelf laten zien én financieel onafhankelijk worden. Inmiddels heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen met mijn online video academy.

Laura Elsman Online Videocoach Fabulous Business-30
Laura Elsman Online Videocoach Fabulous Business youtube
wie was

LAURA ALS KIND

Bij de start van mijn leven woonde ik op de eerste verdieping van een grote flat samen met mijn lieve ouders, broertje en zus. Liefde was er in overvloed.

Voor de buitenwereld hadden wij een zorgeloos leventje. Maar dat was niet zo. Mijn ouders konden de rekeningen niet betalen en wij belandden in een zwart gat: de stroom was een jaar lang afgesloten.

De impact op mij was enorm. Ik zag hoe mijn moeder voor zichzelf opkwam, scheidde en onafhankelijk werd door hulp te vragen.

Ik herinner me een beschermende cirkel van allemaal vrouwen om ons heen die ons hielpen.

De impact van die gebeurtenis was enorm.
Ik zag hoe mijn moeder onafhankelijk werd.

TELEVISIE 

JOURNALIST

Als kind schreef ik veel dagboeken en brieven. Daarom meldde ik mij in 1999 aan voor de Academie voor Journalistiek in Tilburg, richting televisie.

Ik wilde leren om verhalen te vertellen, vooral met bewegend beeld. Ik deed ervaring op bij Dagblad Metro in Amsterdam en 2Vandaag in Hilversum.

Ook volgde ik een opleiding Internationale Verslaggeving aan de Universiteit Helsinki in Finland. En studeerde af in Stockholm (Zweden) met een documentaire over hoe de reclamewereld vrouwen neerzet als ‘passieve muurbloempjes’ tegenover ‘de actieve machoman’ en wat dit doet met ons zelfbeeld.

laura elsman video maken ondernemers 4

Afstudeerdocumentaire Laura Elsman 2003:
Hoe beïnvloeden beautycampagnes ons zelfbeeld?

Ik koos voor vrijheid en werd ondernemer
om andere vrouwen te helpen met video.

Laura Elsman Online Videocoach Fabulous Business youtube
Ervaring

STORY TELLING

Tijdens mijn studie journalistiek deed ik ervaring op als freelance verslaggever bij nieuwsblad De Stad Gorinchem. En werd vervolgens aangenomen als eindredacteur voor Het Kompas Hardinxveld en daarna als hoofdredacteur bij De Klaroen in Alblasserdam.

Na jarenlang in de geschreven media te hebben gewerkt werd het tijd voor de televisiewereld en kwam mijn droom uit. Ik solliciteerde en werd aangenomen als hoofdredacteur bij nieuws-organisatie Het Laatste Nieuws, onderdeel van omroep RNN7 in Rotterdam. Tot deze failliet ging en ik met een hoge hypotheek op straat stond.

zo werd ik

ONDERNEMER

Ik was er helemaal klaar mee: de verantwoording van mijn geld, mijn tijd en mijn plezier in de handen van een ander leggen. In 2008 werd ik ondernemer!

Door mijn enorme gedrevenheid om anderen te helpen en enthousiasme voor video had ik direct grote opdrachten. Zo vloog ik samen met een ervaren cameraman naar Spanje en Italië om vakantiewoningen te filmen en makelaars en tevreden klanten te interviewen.

Helaas was ik zelf nog te onervaren met zelf filmen en editen. Dus toen ik mijn eerste video´s zelf ging maken, sloeg ik de plank mis en stelde mijn klanten teleur. Hoe word ik goed genoeg als videomaker?

laura elsman video maken ondernemers 5
laura elsman video maken ondernemers 3
video makeN

IN VRIJHEID

Weer werd ik geconfronteerd met mezelf afhankelijk opstellen van anderen. Ik mocht zelf video´s leren maken in plaats van steeds een ander inhuren.

Dus leerde ik professioneel filmen en editen door veel met feedback te doen. Ook investeerde ik voor 10.000’en euro’s in toptrainers zoals Simone Levie en Cindy Vranken en leerde mijn eigen online marketing campagnes opzetten. Om op eigen kracht te laten zien wie ik werkelijk ben.

Nu leer ik mijn klanten hoe zij op hun eigen manier ontspannen video’s maken, online trainingen en campagnes creëren en klanten werven.

Wil jij ook met meer plezier en in alle vrijheid video’s leren maken voor je onderneming?

Neem contact op met Laura Elsman: