“Ik was anti script, maar leerde dat een videoscript juist heel belangrijk is.”

door | 5 apr 2023 | Video Inspiratie Dag

Stel je bent coach en helpt mensen aan een beter, gelukkiger of gezonder bestaan. Hoe breng je dit dan kort en krachtig over in een pakkende video die precies laat zien waar jij als persoon en ondernemer voor staat? Leiderschapscoach Carina Braams werkt met paarden en kwam met die vraag naar me toe tijdens een Zoomcall om haar behoeftes met video te bespreken.

In het gesprek kwam naar voren dat een goede video een script nodig heeft om je boodschap to the point en direct duidelijk te maken. Maar hiervan was Carina niet overtuigd. “Ik wil wel spontaan overkomen in mijn video’s,” zei ze. “Ik wil niet te zakelijk overkomen, want zo ben ik niet in mijn praktijk. Ik ben wel professioneel, maar ik ben ook juist heel menselijk en spontaan. En dat wil ik in mijn video’s laten zien.”

Coach Carina: “Ik wilde als mezelf overkomen op video en dat is gelukt!”

“Natuurlijk overkomen als jezelf is heel belangrijk”, vertelde ik haar, “want dan krijgen mensen de juiste indruk van wie je werkelijk bent. Maar hoezo zou dit niet met een script kunnen? Een script biedt houvast voor wat je vertelt op video. Het enige wat je wel nog mag leren is hoe je een goed videoscript schrijft en hoe je hiermee omgaat voor de camera.” Dit idee bracht Carina op andere gedachten en schreef zich in voor de videotraining, inclusief de Video Inspiratie Dag in Driebergen.

In onderstaande video krijg je een beeld van wat Carina leerde tijdens de training:

Carina’s deelname aan de videotraining bleek een succes. Want door de juiste voorbereiding van haar videoteksten en de tips die zij kreeg tijden de Video Inspiratie Dag rolde aan het eind van de dag een video uit haar mobiel die ze zelf ontspannen had ingesproken én zelf gemonteerd. “Ik ben blij! Mijn video is nu on point. Deze dag is waardevoller dan ik had verwacht.”

Wil jij ook een video leren maken voor jouw onderneming?

Bekijk dan hieronder de trainingen of neem contact op via onderstaand reactieformulier.

Tot de vloggende keer!

Liefs,

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: