Hoe blijf je jezelf wanneer je video’s opneemt?

door | 20 apr 2023 | Video Inspiratie Dag

Hoe blijf je jezelf en hoe laat je jezelf zien op video? Hoe sta je voor de camera en waar kun je gaan staan om een leuke video op te nemen? Met deze en meer vragen kwam ondernemer Mariken Schenkeveld enkele weken geleden naar mij toe.

Het leek haar leuk om haar bedrijf wat zichtbaarder te maken. Maar hoe ze zichzelf blijft en laat zien op video, dat was haar behoeftevraag. En daarom meldde zij zich aan bij Laura’s Online Video Academy voor een training.

Klanten inspireren met video op haar website

Mariken is expert in biologische plaagbestrijding met behulp van natuurlijke vijanden. Ze verkoopt bijvoorbeeld lieveheersbeestjes per 100 stuks om je tuin luisvrij te maken op een natuurlijke manier. Het leek haar leuker om potentiële klanten met een aantal video’s op haar website te inspireren dan alleen met tekst en foto´s.

Over de drempel komen met video

Om geloofwaardige video’s te maken moest Mariken even een drempel over en daarom kwam ze naar de Video Inspiratie Dag in Driebergen. In deze video vraag ik haar hoe ze deze dag heeft ervaren:

Voel jij ook nog een drempel om met video aan de slag te gaan?

Je hebt bijvoorbeeld gedachten als:

1. Wie zit er op mij te wachten?

Er zijn al zoveel mensen die doen wat ik doe. Ben ik wel speciaal genoeg?

TIP! Stop met het luisteren naar jouw angstgedachten. Luister naar inspirerende mensen om je heen die zeggen dat jij als mens met jouw verhaal en jouw levens- of werkervaringen uniek bent. Want zo is het! Jij bent uniek.

Is het niet hoog tijd om te stoppen met aandacht geven aan die negatieve gedachten over je eigen capaciteiten? Stop met twijfelen aan jezelf. Je angstgedachten (of ego) willen je alleen maar “klein houden”, terwijl je diep van binnen juist wilt GROEIEN. Blijf herhalen dat je goed genoeg bent en dat wat je nu nog niet bent of kunt: daar wil je naartoe! Alles is mogelijk, als je maar WILT.

2. Hoe blijf ik mezelf op video?

Je twijfelt over video´s maken, omdat je tot op heden niet je échte zelf laat zien op video. Je verkrampt en wordt opeens heel serieus. En dat terwijl je in het echt een spontane ondernemende vrouw bent met vakkennis en humor. Alleen zodra de camera aan gaat voel je een druk om te presteren. Er schieten allerlei gedachten door je hoofd en je zoekt een manier waardoor je minder krampachtig jezelf laat zien op video. Jezelf zijn op video is iets wat je kunt leren. Onder meer met praktische oefeningen, handige tools en jezelf blijven trainen met video´s maken.

Hier alvast enkele TIPS!

Blijf met beide benen op de grond staan, letterlijk. Zorg dat je altijd goed geaard bent, contact maakt met je voetzolen op de aarde. Trek je schoenen en sokken uit en spreek dan uit je hart.

Vertel wat je wilt vertellen aan een vriendin of aan jezelf in de spiegel. Of ga oefenen op momenten dat je alleen bent. Vertel wat je wilt vertellen onder de douche, wanneer je een wandeling maakt of wanneer je in de auto zit en niemand je stoort. Door hardop te praten ben je je hoofd, je stem en je gevoel aan het trainen om jouw boodschap steeds minder oncomfortabel te maken. Je wordt bekend met je eigen woorden en intonatie. Start met hardop oefenen!

Zoek je hulp bij het maken van je video’s?
Vul hier de enquête in:

KLIK HIER

videotraining voor ondernemers


3. Is mijn verhaal wel interessant genoeg?

Boei ik mijn kijkers wel? Is het interessant genoeg? Vertel ik niet te veel of te weinig? Terwijl je weet dat als iemand eens met je meekijkt met verstand van je verhaal vertellen op video jij ook door dit bezwaar heen kunt breken.

Tip! Wist je dat je mij gratis en vrijblijvend kunt spreken om jouw behoeftes met video onder de loep te nemen?

Elke maand verloot ik 10 gesprekken t.w.v. 147 euro met ondernemende vrouwen die ik tijdens dit gesprek VERLICHT MET VIDEO:

We gaan het hebben over jouw bezwaren en behoeftes met video en ook hoe je jouw volgende stap naar verlichting met video kunt zetten.

Om kans te maken op zo’n gesprek, vul je hier mijn enquête in:

KLIK HIER

Ook jij kunt net als Mariken je bezwaren, angsten en negatieve gedachten over video overwinnen.

Wat je kunt leren bij Laura’s Online Video Academy:

1. Je bezwaren op video doorbreken en over de drempel komen

2. Je verhaal stap voor stap helder krijgen en ontspannen leren vertellen op video

3. Hoe je met eigen simpele middelen een professioneel ogende video maakt

4. Hoe je je eigen video met een app of een montageprogramma zelf bewerkt

5. Hoe je met verschillende oefeningen en tools op zak klanten aantrekt met video

Wil jij ook met video aan de slag? Bekijk dan vrijblijvend het aanbod voor een videotraining of vul de enquête in:

KLIK HIER

Liefs,

Laura Elsman
Online videocoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS Video Feel Good Challenge:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik sinds 2008 ondernemende vrouwen die video´s willen leren maken voor hun eigen onderneming.

Waarmee kan ik je helpen?

1. Wat vertel ik op video om klanten aan te trekken?

2. Hoe maak ik dynamische video’s met mijn smartphone? 

3. Hoe word ik comfortabel mezelf op video?

4. Hoe bewerk ik snel en simpel mijn video’s?

5. Hoe zet ik video optimaal in om meer klanten te bereiken?

Meer videotips:

Welke microfoon gebruik je aan je computer en waarom?

Welke microfoon gebruik je aan je computer en waarom?

Waarom zou je een microfoon aan je computer hangen wanneer je video's opneemt? Deze week tips en inspiratie over microfoons voor je computer.  Stel dat je een video wilt opnemen met je computer, bijvoorbeeld via Zoom, Canva of met een programma om je beeldscherm op te...