Ondernemer Elke: “Zo’n video maken voor je bedrijf moet je wel doen!”

door | 5 okt 2023 | Video Inspiratie Dag

Zangcoach en liedjesschrijver Elke Jansen kwam naar de Video Inspiratie Dag van Laura Elsman in Driebergen om dé tools te vinden om haar bedrijf met video in de markt te zetten. “Zo’n video moet je wel een keertje maken en dus kwam ik naar deze dag om het écht te gaan doen,” zegt Elke in een interview met Laura. Wat leerde ondernemer Elke tijdens deze dag? Bekijk het interview hier:

Wat leer je tijdens een Video Inspiratie Dag met Laura Elsman?

Tijdens de Video Inspiratie Dag komen 4 á 5 ondernemers samen om door online videocoach Laura Elsman meegenomen te worden in de wondere wereld van video’s maken. De muzikale ondernemer Elke wilde een introductievideo maken voor op haar website inclusief haar verhaal op beeld en shots van haar werk als zangcoach en liedjesschrijver voor bedrijven.

Stap 1: een plan maken voor je video en je verhaal goed voorbereiden

Elke leerde dat het maken van een video begint bij een idee voor haar video met een plan en een doel. Zo wilde Elke haar volgers inspireren en nieuwsgierig maken met wat zij doet als muzikale ondernemer en geeft ze een impressie van de mogelijkheden.

Het idee voor de video leerde Elke vervolgens goed voor te bereiden op de inhoud. Je wilt tenslotte niet met een mond vol tanden voor de camera staan en steeds opnieuw te moeten nadenken terwijl de camera al draait. Dit kost je alleen maar meer tijd en wekt vaak irritatie op. Tijdens de Video Inspiratie Dag kreeg Elke directe feedback van Laura en de mede-deelnemers om te checken of de tekst nóg scherper en duidelijker kon.

Stap 2: de video opnemen binnen de mogelijkheden die er zijn

Vervolgens leerde Elke hoe ze haar opnames op een professioneel ogende manier al zingend kon maken, terwijl ze zichzelf op piano begeleidt. Dat was nog een hele uitdaging, want hoe film je je zelf als je je handen vol hebt aan je werk, in dit geval de piano?

Elke was goed voorbereid en had haar eigen statief bij zich. En samen met twee extra lampen kon zij haar eigen opnameplek creëren met een rustige achtergrond. Door de microfoon die Elke ontving van Laura met een extra lange kabel, was het opnemen van goede kwaliteit voor haar stem én de muziek geen enkel probleem.

Stap 3: je video bewerken met de app CapCut

Na de lekkere en goed verzorgde lunch in het restaurant van Landgoed De Horst in Driebergen was het tijd om de opgenomen beelden te monteren met CapCut, een nieuwe en soepel werkende video edit app die deelnemer Elke op aanraden van Laura al had geïnstalleerd voordat ze naar de Video Inspiratie Dag kwam.

In de video met Laura Elsman zegt Elke dat ze de voor haar nieuwe app CapCut “erg prettig en lekker intuïtief” vindt werken, dus daar kan ze ook in de toekomst zeker verder mee. Het plan is om shots van haar werk als zangcoach voor bedrijven te combineren met de nieuwe opname zodat ze online een totaalplaatje kan laten zien en horen van haar werk. Elke kijkt samen met Laura en de andere deelnemers terug op een geslaagde dag.

Wil je ook aan de slag met video om jouw onderneming in de schijnwerpers te zetten?

Klik op onderstaande knop voor de mogelijkheden:

MEER INFO VIDEO INSPIRATIE DAG

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: