Buiten vloggen voor je onderneming?!

door | 15 feb 2023 | Videotips

Wil jij deze lente lekker naar buiten om je video’s in de open lucht op te nemen? Het lijkt zo fijn… Het zonnetje schijnt, beter temperatuurtje en eindelijk droog. HUP naar buiten om te vloggen. Ja of nee? Als online videocoach maak ik sinds 2008 video’s voor mezelf en heb dit ook jaren gedaan voor meer dan 1000 klanten. De challenge was real! Ik herinner me een opname met coach Ellen. Zij droeg een pony. Maar buiten in de wind ging die pony alle kanten op… VRESELIJK vond zij dat. Dus hup, toch maar binnen de video opgenomen.

Want ook al lijkt het zo leuk… aan buiten opnames maken voor een bedrijfsvideo, vlog of film voor je onderneming kleven de nodige nadelen. Maar het is niet onmogelijk, want miljoenen mensen wereldwijd doen het, dus waarom jij niet? Enkele voor- en nadelen op een rijtje.

Bekijk video:

Waarom zou je buiten een video opnemen? Hier enkele voordelen:

1. Buiten zijn geeft lucht. Je krijgt meer zuurstof waardoor je frisser wordt in je hoofd en je kunt beter gefocust werken.

2. Buiten voelt vrijer dan vastgeplakt zitten binnen op een kantoor of in je praktijk. Vaak zit je dan vast aan een stoel, een bureau of tafel. Terwijl als je buiten een video opneemt, kun je letterlijk alle kanten op. Hoewel… daar kom ik zo op terug.

3. Binnen komen er soms dingen in beeld die je niet wilt, zoals een prullenbak, rommel, werkspullen die je niet wilt laten zien of andere dingen die je niet per se in beeld wilt brengen. Het brengt onrust en het voelt niet goed.

Dus wat doe je? Je gaat lekker naar buiten om je video op te nemen. Je voelt je vrij, je krijgt meer frisse lucht, er is een lekker zonnetje en je komt wat sneller in de juiste flow om je verhaal op video te vertellen.

Prima! Kan! Maar wat gebeurt er dan…

Enkele nadelen van buiten video-opnames maken:

1. Je begint te lopen, want stil staan leek je te statisch en je wilt een dynamische video opnemen om saaiheid te voorkomen zodat je kijkers niet afhaken. Ok maar je begint dus te lopen… stap stap… en je begint te vertellen… nou dat gaat best lekker. Kijk je je beelden terug… WAT? Een en al hobbel de bobbel, veel gebeuk en gebots… Kortom: je beelden zijn gewoon TE SLECHT om aan te zien. Veel te wiebelig. Aaaah wat zonde, want je zat net zo lekker in je verhaal. Je kunt je shots wel weggooien. Er zijn oplossingen genoeg, check de video hieronder voor enkele suggesties.

2. Buiten gebeurt er veel. Dacht je dat je binnen veel rommel had..? Nou buiten gebeurt er ook nogal wat. Van straatvuil, tot prullenbak, scheve palen, lelijke gebouwen… Mensen die je bewust of onbewust afleiden… Ok dan ga je naar een bos of park, lekker rustig. Maar ook daar gebeurt er vanalles. Van modderpoelen tot wandelaars en losse honden die jou enorm uit je verhaal kunnen halen. Je voelt je opgelaten in de nabijheid van andere mensen. Dat is ook geen feest! Dus een goede plek uitzoeken is ook nog een hele uitdaging. En dan heb ik het nog niet eens over de wind die roet in het eten kan gooien…

3. Dan die zon in je ogen. Zeker in het voor- en najaar of in de ochtend, of juist aan het eind van de (mid)dag kan de zon zo laag staan dat ie in je ogen priemt. Of schijnt ie zo fel dat je ook als ie hoog in de lucht staat, jij met je ogen gaat knijpen. Of er is weer te weinig zon. GEK word je ervan. Die zon kun je niet uitzetten, daarom opteer ik voor binnen filmen met de gordijnen dicht en een lamp gebruiken. Kun je altijd video’s maken en ben jij die independent vlogger! Hierover maakte al eerder een vlog. Maar goed, als jij toch graag buiten filmt, zul je je ogen extra mogen ontspannen, zodat je er niet te gestresst of streng uitziet met je verfrommelde gezicht. Of je zoekt toch een andere plek op, liefst in de schaduw met de lichtbron voor je. Dat is een kwestie van doen, uitproberen en feedback aan anderen vragen.

Veel kijkplezier bij mijn video van deze week en vergeet niet je gratis training te downloaden Maak Ontspannen Video’s in 3 Simpele Stappen. KLIK HIER

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: