Je video automatisch ondertitelen

door | 15 mrt 2023 | Video edit tips, Videotips

Automatisch je video ondertitelen. Hoe doe je dat? En waarom zou je je video uberhaupt ondertitelen? En waarom automatisch? Bekijk mijn video over de app CapCut waarmee ik laat zien hoe je jouw videocontent automatisch ondertitelt binnen enkele seconden.

Bekijk hier de video:

Vond je dit een leuke video en wil jij ook met video aan de slag?

1. Abonneer hier op mijn YouTubekanaal voor elke woensdag een nieuwe video zodat je geen enkele video hoeft te missen!

2. Like de video op YouTube om mij te ondersteunen bij mijn missie om ondernemende vrouwen te verlichten met video.

3. Reageer via de opmerkingen onder de video op YouTube zodat ik antwoord kan geven op je vragen.

🎬 Video maken voor je onderneming?

Bekijk ook:

  • Gratis e-book Gouden Tips voor Video 2023
  • Gratis training Ontspannen Video’s in 3 stappen
  • Gratis masterclass Moeiteloos meer klanten met video

KLIK HIER

Waarom je video ondertitelen?

Wist je dat 85% van je volgers die je video voorbij zien komen de video bekijkt zonder audio? Je wilt het geluid van je video bijvoorbeeld niet aanzetten, omdat je met andere mensen in de ruimte bent die je niet wilt storen en je hebt je oortjes niet bij je. Of er zijn te veel omgevingsgeluiden van bijvoorbeeld het verkeer of de wind om de video goed te kunnen verstaan.

Dan is het fijn om een video via de ondertiteling tóch te kunnen volgen terwijl het geluid uit staat.

Ook voor doven en slechthorenden is ondertiteling van je video’s een goed idee. Of sommige mensen uit een andere streek kunnen jouw accent lastig volgen. Mensen uit Belgie of Duitsland bijvoorbeeld die wel Nederlands spreken of begrijpen, maar de spraak gaat gewoon te snel om te kunnen volgen.

Als jij wilt dat jouw video door zoveel mogelijk mensen wordt bekeken én begrepen: gebruik ondertiteling van je video´s. Dit zorgt voor duidelijkheid en het is heel uitnodigend en sociaal om je video van titels te voorzien, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van jouw video.

Sommige mensen lezen sowieso graag mee met de automatische ondertitels wanneer een video afspeelt. Met ondertiteling hebben het geluid en het beeld nog meer impact.

Zeker als het gaat om gevoelige, persoonlijke of spannende onderwerpen. Dan wil iemand graag even meelezen met wat er exact verteld wordt in je video. Dit om de video nog beter binnen te laten komen.

Kortom: je video automatisch ondertitelen is een must-have als je wilt dat jouw boodschap sterk overkomt bij zoveel mogelijk mensen en als je wilt dat mensen aanhaken op je video doordat ze kunnen lezen waar de video over gaat en zij kunnen afwegen of ze hun tijd aan de video willen besteden of niet.

Waarom je video automatisch ondertitelen?

Het kost behoorlijk veel tijd om je video handmatig letter voor letter te ondertitelen. Een video van 5 minuten ondertitelen kan je zo een uur kosten. En daar zit niet iedereen op te wachten, want tijd is een kostbaar bezit. Daarom is er een handige app die de video automatisch kan ondertitelen. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook veel energie en frustratie.

Automatische ondertiteling verlaagt de drempel naar het maken van meer video’s, want je krijgt er meer zin in! Je merkt namelijk dat ondertiteling van je video’s van meerwaarde is voor je kijkers en dat ga je zeker merken aan je views, likes en reacties.

Als meer mensen je video begrijpen, leuk vinden en er op reageren, des te beter wordt je video doorgegeven in het algoritme van je platform. Dit is iets technisch, maar heeft alles te maken met mensen: meer betrokkenheid (engagement) bij je video wordt gezien door jouw social media als van meerwaarde. Dus wordt je video beter gepusht op de tijdlijn van meer mensen.

En dát wil je!

Welke app gebruik je voor automatische ondertiteling van je video?

Je video automatisch ondertitelen kan op verschillende manieren, waaronder met een app voor je smartphone: CapCut. Deze app heb ik uitgeprobeerd op mijn smartphone en dit werkte perfect zoals ik in de video laat zien.

Download deze app gratis via je App- of Playstore.

Heel veel succes en tot de vloggende keer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: