Wat is een goede selfiestick voor video?

door | 7 dec 2022 | Videotips

Wat is een goede selfiestick als je video’s wilt opnemen? Wat goed dat je deze vraag stelt! Want dat betekent dat jij in de toekomst iets met video gaat doen of nu al doet en ermee worstelt. Fijn dat je video’s gebruikt, want jouw volgers willen jou eerst even zien voordat ze jou vertrouwen en bijvoorbeeld overgaan tot het aanmelden voor een gratis of betaalde training bij jou.

Bekijk mijn video hier over de Maxxter Selfiestick voor Video:

Terug naar de vraag wat een goede selfiestick voor video is! En nu ga ik iets zeggen wat je misschien NIET wilt horen, maar toch doe ik het: de keus voor een selfiestick hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Wat voor soort video’s wil je opnemen? Sta je in een paardenbak? Of zit je aan een bureau?

Als je buiten wilt filmen, is een staande selfiestick misschien helemaal NIET handig, want waar ga je dat ding op neerzetten? Tenzij je ergens een hoge tafel hebt staan. Maar ben je dan wel zo flexibel? Zeker als je ook op de belichting moet letten.

Misschien kun je dan beter een hoger statief kopen waar je je smartphone in klemt.

Maar even terug naar die selfiestick voor video: stel dat je binnen blijft en in je eigen praktijkruimte een video wilt opnemen, is het dan wel handig om een staande selfiestick voor je video te kiezen? Want ook als je binnen bent, wil je op de belichting letten en zo’n staande selfiestick zweeft niet in de lucht. Die wil je dan ook ergens op neerzetten zoals een tafel of een rijdend karretje (butlertray bijvoorbeeld).

Waar je ook op mag letten is of jij staande of liggende opnames wilt maken. Staande of verticale opnames maak je bijvoorbeeld voor Tiktok, Reels en Stories.

Terwijl bij liggende of horizontale opnames, je video’s maakt voor YouTube, je Facebook tijdlijn, Linkedin en waarschijnlijk voor je website. Kijk maar eens goed rond op mijn website: de video’s die ik gedeeld heb zijn allemaal liggend (horizontaal).

Terwijl op mijn Instagram en Facebook Reels de opnames staand zijn.

Dus als je een selfiestick koopt, denk er vooraf over na wat je ermee wilt doen. De selfiestick die ik laat zien in bovenstaande video is alleen voor horizontale opname. Deze kun je kopen onder meer bij Action (link).  

Maar wil je een alles in 1 selfiestick voor video die zowel horizontaal als verticaal kan, check dan bijvoorbeeld deze via Bol.com (link).

Of als je liever internationaal koopt, check dan deze selfiestick voor video tripod via Amazon (link).

Heb ik je kunnen inspireren met mijn blog of heb je een vraag? Zoek mij dan op via de contactpagina (LINK)

Heel veel succes met je video’s!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aangenaam! Ik ben Laura Elsman.

Twijfel jij weleens aan jezelf als je video’s wilt maken voor je  onderneming? Zie je er als een berg tegenop? Of word je opeens onzeker over jezelf?

Geen nood! Als online videocoach kan ik je van A tot Z helpen zodat je zelf je eigen video’s maakt.

Vraag je je af of je wel klaar bent om zelf je eigen video’s te maken en blijf je daardoor uitstellen? Stop met jezelf tegenhouden en start met onderzoeken wat bij je past.

Ik ondersteun ondernemende vrouwen bij het vinden van de juiste onderwerpen en woorden voor hun video’s. Stap voor stap.

Bovendien kan ik je begeleiden bij jezelf op een ontspannen manier presenteren op video zodat jij je meest natuurlijke zelf laat zien.

Plus uiteraard bied ik je de technische ondersteuning bij het filmen en editen van je video´s. Zodat kijkers van A tot Z blijven kijken en luisteren naar jou.

Nieuwsgierig geworden?

Gratis challenge:

Bekijk trainingen:

Ontwikkel je ideale introductievideo book cover

Meer videotips: