Wat is een goede selfiestick voor video?

door | 7 dec 2022 | Videotips

Wat is een goede selfiestick als je video’s wilt opnemen? Wat goed dat je deze vraag stelt! Want dat betekent dat jij in de toekomst iets met video gaat doen of nu al doet en ermee worstelt. Fijn dat je video’s gebruikt, want jouw volgers willen jou eerst even zien voordat ze jou vertrouwen en bijvoorbeeld overgaan tot het aanmelden voor een gratis of betaalde training bij jou.

Bekijk mijn video hier over de Maxxter Selfiestick voor Video:

Terug naar de vraag wat een goede selfiestick voor video is! En nu ga ik iets zeggen wat je misschien NIET wilt horen, maar toch doe ik het: de keus voor een selfiestick hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Wat voor soort video’s wil je opnemen? Sta je in een paardenbak? Of zit je aan een bureau?

Als je buiten wilt filmen, is een staande selfiestick misschien helemaal NIET handig, want waar ga je dat ding op neerzetten? Tenzij je ergens een hoge tafel hebt staan. Maar ben je dan wel zo flexibel? Zeker als je ook op de belichting moet letten.

Misschien kun je dan beter een hoger statief kopen waar je je smartphone in klemt.

Maar even terug naar die selfiestick voor video: stel dat je binnen blijft en in je eigen praktijkruimte een video wilt opnemen, is het dan wel handig om een staande selfiestick voor je video te kiezen? Want ook als je binnen bent, wil je op de belichting letten en zo’n staande selfiestick zweeft niet in de lucht. Die wil je dan ook ergens op neerzetten zoals een tafel of een rijdend karretje (butlertray bijvoorbeeld).

Waar je ook op mag letten is of jij staande of liggende opnames wilt maken. Staande of verticale opnames maak je bijvoorbeeld voor Tiktok, Reels en Stories.

Terwijl bij liggende of horizontale opnames, je video’s maakt voor YouTube, je Facebook tijdlijn, Linkedin en waarschijnlijk voor je website. Kijk maar eens goed rond op mijn website: de video’s die ik gedeeld heb zijn allemaal liggend (horizontaal).

Terwijl op mijn Instagram en Facebook Reels de opnames staand zijn.

Dus als je een selfiestick koopt, denk er vooraf over na wat je ermee wilt doen. De selfiestick die ik laat zien in bovenstaande video is alleen voor horizontale opname. Deze kun je kopen onder meer bij Action (link).  

Maar wil je een alles in 1 selfiestick voor video die zowel horizontaal als verticaal kan, check dan bijvoorbeeld deze via Bol.com (link).

Of als je liever internationaal koopt, check dan deze selfiestick voor video tripod via Amazon (link).

Heb ik je kunnen inspireren met mijn blog of heb je een vraag? Zoek mij dan op via de contactpagina (LINK)

Heel veel succes met je video’s!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: