Video bewerken met een app op je smartphone of op je computer?

door | 17 aug 2022 | Videotips

Wat is het verschil tussen een video bewerken met je smartphone en op je computer? Hoe maak je de keus die bij je past? Als je jezelf deze vraag stelt, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen deze twee video-edit-opties, zodat je beter kunt bepalen wat het beste bij je past.

Bekijk hier mijn video:

Dit is een fragment uit de gratis training Video Maken Zonder Zweet. Bekijk hier de volledige training.

Hoe bepaal je of je je video’s wilt bewerken met je smartphone of met een video edit programma op je computer?

Stap 1: Waarmee heb je je opname gemaakt?

Stel dat je een video hebt opgenomen met je smartphone, dan heb je twee opties: je bewerkt het materiaal met een video edit app direct op je mobiele telefoon. Of je voert je beelden in op je computer via je oplaadkabel en bewerkt je beelden met een video montage programma.

Heb je je video opgenomen met een vlogcamera, je webcam of een tablet, dan kun je het beste je beelden op de computer of een tablet bewerken. Je beelden van een vlogcamera voer je in middels een kabeltje of via de geheugenkaart. Opnames met een webcam staan al op je computer, dus hoef je alleen naar de gewenste map te verplaatsen. En materiaal opgenomen met een tablet kun je ofwel op je tablet monteren of naar je computer doorsturen.

Stap 2: Overweeg de verschillende opties om je video te bewerken

Het grootste verschil tussen een app en een computerprogramma is de complexiteit. Een app is overduidelijk een simpele versie van een uitgebreider video bewerkingsprogramma. Je computer heeft meer werkruimte, snelheid en capaciteit dan je smartphone. Daarom is een computerprogramma vaak uitgebreider in de persoonlijke mogelijkheden en moet je het bij een app vaak doen met enkele standaard opties. Een video bewerken op je smartphone is duidelijk bedoeld voor mensen die het ok vinden om op een klein schermpje te werken.

Stap 3: Vind het juiste programma/de app om je video te bewerken

Heb je de overweging gemaakt om op een app of een programma te werken, dan is het moment aangebroken om de juiste software te vinden. Heb je een iPhone, overweeg dan de gratis app iMovie. Werk je met een Android telefoon, dan is een app als Power Director een aanrader. Dit zijn vrij uitgebreide gratis video bewerkingsapps, waarbij bij de gratis versie van Power Director een watermerk te zien is, maar voor een paar tientjes is deze verwijderd.

Ben je op zoek naar een betaalbaar en goed werkend videobewerkingsprogramma op je computer voor zowel Windows als Mac, dan is Adobe Premiere een echte aanrader. Eenmalig betaal je rond de 100 euro. Bovendien kun je een gratis proefversie aanvragen.

Heb je behoefte aan een stap voor stap videotraining specifiek voor videobewerking? Bekijk dan eens de mogelijkheden in mijn webshop.

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: