Waarom je video bewerken?

door | 10 aug 2022 | Videotips

Wil jij als ondernemer je bekendheid vergroten met video? Sta dan eens stil bij wat videobewerking, videomontage of video-editing voor je kan betekenen. Veel ondernemers hebben de neiging om een video in 1 take op te nemen, want tja dat is “lekker makkelijk” denk je in eerste instantie. Maar is dat ook echt zo?

Bekijk deze video:

Dit is een fragment uit de gratis training Video Maken Zonder Zweet. Bekijk hier de volledige training.

Waarom je eigen video’s kunnen bewerken handig kan zijn?

1. Opnemen in stukjes

Je hoeft je video niet in 1 take op te nemen, maar kunt scene voor scene werken. Oftewel zin voor zin en kunt tussendoor op je blaadje kijken – wat je er later uit knipt. Of je stopt op het moment dat je vastloopt met je verhaal en gaat verder na je verspreking of daar waar je vastliep.

2. Je videoknips verbergen

Als je je video kunt bewerken, kun je alle bloopers of versprekingen uit je video knippen. Wat overblijft plak je in je video montage aan elkaar. De knips kun je zichtbaar in je video laten of een beetje ‘verstoppen’ met verschillenden inzooms van je opname, met tussenshots die je over je knips plakt of met overgangen die je knips wat zachter laten lijken.

3. Aantrekkelijke video´s maken

Als je je video kunt bewerken, kun je er een aantrekkelijk en opvallend geheel van maken. Denk daarbij aan (onder)titels waarmee je meer kijkers aantrekt, ook als zij het geluid niet aan hebben), videobeelden die je verhaal verduidelijken, illustrerende foto’s, toepasselijke rechtenvrije muziek en een vlottere montage zodat je kijker minder snel afhaakt. De bedoeling van een video maken is om je kijker naar een call to action te brengen. Die staat meestal achteraan je video en wanneer je kijker eerder afhaakt, is je video vrij zinloos, want de CTA is niet bereikt.

Om je kijker tot het einde van je video te laten kijken, zul je dus echt met een boeiende video moeten komen die goed in elkaar zit. Eén van de manieren om dit te bereiken is met een goed gemonteerde video.

Vraag jij je af waarom jouw video’s niet goed aanslaan of heb jij een andere vraag over video? Mail mij op info@lauraelsman.nl

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: