Waarom zou je samen vloggen voor je bedrijf?

door | 22 feb 2023 | Videotips

Toen ik in 2015 mijn eerste vlogs voor mijn bedrijf wilde maken had ik een stok achter de deur nodig, want in mijn beleving was een vlog opnemen vooral tijdrovend en in mijn drukke agenda ging ik toch niet zomaar zelf een vlog opnemen?

Dus bedacht ik een list: ik maakte afspraken met andere mensen uit mijn netwerk om SAMEN een vlog op te nemen. En daarmee gelijk een win-win situatie te creëren.

Dit bleek een gouden greep, want ik maakte eindelijk mijn vlogs, ik vergrootte mijn bekendheid (én die van mijn klanten) en ik vond het nog leuk ook. De vlogs die ik in 2015 maakte worden anno 2023 nog steeds gevonden en bekeken op YouTube.

Daarover straks meer, maar bekijk eerst mijn nieuwste vlog, afgelopen weekend gemaakt samen met mijn vriend Rainier en onze Roemeense zwerfhond (inmiddels Gooische Kakker) Ted:

Hoe zagen mijn eerdere vlogs voor mijn onderneming eruit? Hierbij een greep uit de collectie van vele vlogs samen met andere ondernemers, experts en mijn eigen klanten:

Deze vlog maakte ik samen met een aantal klanten op kasteel Groeneveld in Baarn:

Ook leuk: mijn vlog gemaakt met mijn smartphone van een dagje uit met de vlogbus:

Wil jij samen met mij of met iemand anders een vlog opnemen voor je bedrijf?

Reageer hieronder of mail naar info@lauraelsman.nl

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

4 Reacties

 1. Esther Quakernaat

  Leuk om te zien hoe je ook samen kunt vloggen en wat dat voor extra waarde kan hebben voor beide ondernemers. Ook wat Rainier zegt; in je eentje wordt het sneller saai (om te doen maar ook om naar te kijken) en doordat je iemand wat kunt vragen en die weer kan antwoorden, krijg je toch wat meer interactie en dynamiek in je video. Aangezien jij door mij en met mij je website hebt gebouwd en ik andersom klant ben van jou in je video academy (en omdat jij het met een hele subtiele hint voorstelde ;-), lijkt het mij ook een leuk idee om voor en met elkaar een vlog op te nemen, als een testimonialvideo. Wordt vervolgd op de livedag binnenkort, waar ik erg naar uitkijk.

  Antwoord
  • Laura Elsman

   Samen in 1 video kan inderdaad een enorme win-win situatie opleveren. Je komt beiden in beeld, je hebt echt een gesprek, er is dynamiek, je hebt een stok achter de deur, het is spontaan en je bereikt dubbel zoveel mensen… Maar pas op dat je je niet afhankelijk gaat opstellen van samen een video opnemen, want het is ook heel handig om in je eentje video’s op te nemen. Dat weet ik na 400 video’s gemaakt te hebben voor mijn youtube kanaal en online trainingen. Tot bij de Video Inspiratie Dag op 12 maart, Esther! 🙂

   Antwoord
 2. Esther Quakernaat

  Ik had nog een vraag over de video over samen vloggen met Rainier als lijdend voorwerp :))). Ik het eerste stukje van de video hoor je best wat bijgeluiden van het autorijden en het volgende shot is het muisstil in de auto en hoor je alleen jou en geen bijgeluiden. Hoe komt dat?

  Antwoord
  • Laura Elsman

   Hi Esther, wat leuk dat je reageert! Voor mij is elke vlog weer een nieuw experiment. Er is (bijna) niets wat ik niet zou willen uitproberen. Je hoort inderdaad dat de microfoon stoort in de eerste 5 seconden van de video, maar om die scene opnieuw te doen… dan gaat de spontaniteit eraf. Maar het meest slechte gedeelte heb ik verwijderd en daar heb ik tijdens het monteren een stukje voice over onder ingesproken, zodat het verhaal nog klopte. Weer wat geleerd: niet vloggen met een ronkende motor. Wél met de vlam in de pijp. 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: