Wat heb je nodig om video’s te maken?

door | 31 aug 2022 | Videotips

Wil jij zelf professioneel ogende video’s maken voor je onderneming, maar wil je geen ingewikkelde of dure tools aanschaffen waarvan het zweet je uitbreekt? Volg dan mijn korte videotips op over onder meer een statief, selfiestick, microfoon en een lamp die je snel en gemakkelijk kunt aansluiten op je eigen iPhone of Android smartphone. Of film je liever met een camera? Ook dan zijn deze tips zeker handig!

Bekijk mijn video hier:

Wat heb je nodig als set-up voor je eigen video’s voor je onderneming? Deze vraag krijg ik als online videocoach heel vaak. Bekijk bovenstaande video voor mijn tips en downloaden ook mijn gratis e-book Succesvol Starten met Video via mijn homepage.

Mijn videotips op een rijtje:

Tip 1. Overweeg of je filmt met je smartphone of een vlogcamera

Wil je snel en simpel starten met video, begin dan met filmen met je smartphone. Je telefoon heb je vaak binnen handbereik, je kunt er direct op monteren en je voelt je er niet gelijk een hele cameravrouw mee. Lekker laagdrempelig dus. Mocht je later merken dat je smartphone niet meer voldoet, informeer dan eens online of in een winkel of je een betere smartphone kunt vinden waarmee je goed beeld hebt, voldoende geheugen en een lange levensduur van je accu. Bij een vlogcamera koop je meestal extra geheugenkaarten en accu’s waardoor jij je echt kunt focussen op gerichte opnames.

Tip 2: Maak je handen vrij door een staande selfiestick of een statief

Wil je je vrij kunnen voelen in je verhaal vertellen, zet je camera of smartphone dan ergens op neer, zodat je letterlijk je handen uit de mouwen kunt steken. Veel mensen vinden het prettig om hun handen te kunnen bewegen tijdens het spreken op video en bovendien ziet je handen bewegen er natuurlijk uit op video. Om dit te kunnen doen koop je een staande selfiestick of een statief met een houder erop waar je je smartphone of vlogcamera op bevestigt.

Tip 3: Zorg voor goede verstaanbaarheid van je video’s

Of jij een microfoon nodig hebt, hangt helemaal af van jouw huidige smartphone of camera. Wellicht zit daar namelijk al een geweldige microfoon in en kun je een microfoon skippen, maar zeker wanneer je wat verder weg bent van je opnameapparatuur kan het geluid vervliegen in de ruimte en wordt je verhaal minder goed te verstaan. Check eens bij iemand anders of diegene vindt dat jouw verhaal moeiteloos te verstaan is. Kijkt diegene moeilijk bij het luisteren van je video, overweeg dan zeker een (draadloze) microfoon die je kunt aansluiten op jouw smartphone, camera of pc.

Tip 4: Let goed op de belichting van je video’s

Waarom is het zo belangrijk om goed belichte video’s te hebben? Video’s die optisch fris ogen, trekken de aandacht van ons oerbrein. Komt een donkere (en daarmee amateuristisch ogende) video voorbij op de tijdlijn van je social media, dan klikken mensen daar minder snel op dan een goed belichte, aantrekkelijke video. Bedoeling van je video’s is dat mensen jou goed in de ogen kunnen kijken om verbinding met jou als persoon te maken, als je wilt dat je daar klanten aan overhoudt. Goede belichting zorgt ervoor dat mensen jouw oogkleur zien, verbinding voelen en jou als persoon en ondernemer beter onthouden. Bovendien worden goed belichte video’s ervaren als prettig om naar te kijken. En jij komt echt een stuk aantrekkelijker en professioneler over als de coach, trainer of expert die je bent. Dus ik zou zeggen: licht aan en gaan!

Ben jij op zoek naar een laagdrempelige goed te volgen videotraining voor ondernemers die allemaal stap voor stap video’s leren maken? Klik dan hier.

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: