Wat vertel je op video om meer klanten aan te trekken?

door | 17 aug 2023 | Video marketing strategie, Video voor ondernemers, Videotips

Wat vertel je op video als ondernemer om leuke nieuwe klanten aan te trekken? Heb je een onderneming en wil je video´s maken voor je bedrijf, maar weet je niet goed wat je moet vertellen op video? In deze video leg ik je uit hoe je erachter komt wat je het beste vertelt op video om beter gevonden te worden door potentiële klanten:

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen onder meer bij het vinden, verhelderen en vertellen van hun verhaal op video om zelfverzekerd zichtbaar en zakelijk succesvol te worden. Daarnaast help ik met technische ondersteuning bij het filmen en editen en het optimaliseren van je sales strategie met video.

Want tja… wat heb je eraan dat mensen je video´s zien, maar je helpt er geen klant meer door?

Maar laten we beginnen bij het begin: onderwerpen vinden voor video’s ter promotie van je onderneming. Dat kan best een uitdaging zijn.

Stel jezelf de vraag: waar zitten jouw kijkers op te wachten? Door welke onderwerpen worden zij getriggerd? Hoe kan je jouw kijkers écht boeien?

Pas wanneer jij je kijkers kunt triggeren en boeien dan wordt iemand mogelijk nieuwsgierig om een kijkje op je website te nemen (welkom trouwens!).

En hoe jij die potentiële kijkers vervolgens opvangt op je website dát is weer een andere vraag…

Maar ik ben de flauwste niet en wil je graag meenemen in mijn sales strategie en hoe ik momenteel van kijkers kopers maak. Vroeger deed ik dat overigens heel anders en ook in de toekomst pas ik weer nieuwe sales strategieën toe, want je moet wel met je tijd meegaan natuurlijk.

Vroeger bood ik alleen een e-book aan met een paar inspirerende video’s, maar ik merkte dat mensen dat e-book vaak in de kast lieten liggen en ik haalde er amper klanten uit.

Wat ik nu op mijn website aanbied is een gratis online videochallenge waar mensen actief aan kunnen deelnemen en waar ik ook zelf live bij ben.

Hebben mensen mijn gratis online videochallenge eenmaal gezien en het liefst actief meegedaan (mijn video’s bekeken, nagedacht, ingevoeld en meegepraat) dan pas wordt een deel (!) van de deelnemers eindelijk een keertje wakker. Bewust van hun groeikansen…

De wakkere en écht geïnteresseerde deelnemers bekijken serieuzer mijn aanbod en melden zich vervolgens wél aan voor mijn aanbod.

Maar… bij mij zitten daar nog een paar stapjes tussen. Want eerlijk is eerlijk… niet iedereen meldt zich na het volgen van mijn challenge zomaar aan.

Er zitten soms best wat haken en ogen aan het kopen van een training of traject. Ook bij mij!

Ik ben geen supermarkt waar je even snel iets uit de schappen grist. En jij waarschijnlijk ook niet. Toch? Het is geen massa is kassa.

Zeker wanneer je…

– een waardevolle training of persoonlijk ontwikkeltraject wilt verkopen of wanneer je de diepte in gaat met je klant

– een aanbod doet dat meer investering vraagt dan een tube tandpasta. Je aanbod kost een paar honderd of een paar duizend euro….

– Of wanneer je iets verkoopt waar best heel wat tijd en energie in zit, waar mensen een paar weken of maanden mee zoet zijn…

Om jouw kijkers tot zo´n aankoop over te laten gaan… daar is enorm veel VERTROUWEN voor nodig.

En dit vertrouwen kun je zelf winnen door de persoonlijke verbinding aan te gaan met je kijkers.

Hoe doe ik dat?

Ik bel of Zoom bijvoorbeeld even met kijkers die ik zelf selecteer…. (!)

Als dit gesprek naar wens verloopt (oooh daar kan ik nog zoveel over vertellen!!) dán stapt 90% van de kijkers die ik persoonlijk spreek in en koopt mijn videotraining…!!

Deze kijkers hebben dan al zoveel waardevolle video´s van mij gezien dat ze denken: WOW spreek ik nu met de échte Laura Elsman?

Ok… dit klinkt echt heel suf en nee ik loop niet naast mijn schoenen, maar geloofwaardige video’s waarin ik precies mijn vinger op de zere plek leg (auw!) met mijn onderwerpen (!) die komen natuurlijk kneiterhard binnen bij kijkers die op het punt staan om zichzelf te transformeren tot een betere versie van zichzelf.

De mensen die die transformatie écht met jou willen aangaan, die zullen dus sneller JA zeggen op je aanbod.

Zéker wanneer jij deze kijkers écht heul goed kunt en wilt helpen vanuit je hart.

Iets om over na te denken als jouw verkoopcijfers momenteel in de modder vastzitten…?

En nogmaals: er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden… Ook voor jou is er een unieke manier te vinden waardoor jij jouw programma, training of traject heerlijk vol krijgt!

Reageer hieronder als je meer wilt leren over sales strategie met video of mail mij op info@lauraelsman.nl

Bedankt voor het kijken en tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

PS: Bekijk hier de gratis online videochallenge:

GRATIS CHALLENGE

Of heb je die al gedaan? Bekijk dan vrijblijvend mijn aanbod:

BEKIJK LAURA’S VIDEOTRAININGEN

 

1 Reactie

  1. Essie

    Bedankt voor deze duidelijke tips Laura.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: