Een betaalbare en goede draadloze microfoon voor je smartphone

door | 22 aug 2023 | Videotips, Videotools

Wat is een betaalbare en goede draadloze microfoon voor je iPhone of Android smartphone? In deze video bespreek ik mijn nieuwe aanwinst: de Boya V2 draadloze duo microfoon. Deze kost rond de 40 euro. Hij is ook verkrijgbaar met slechts één microfoon. Die kost rond de 30 euro:

Waar koop je zo’n draadloze microfoon voor je smartphone?

Ik heb deze draadloze microfoon gevonden bij Ali Express, maar je vindt hem ook via Amazon en verschillende andere webshops. Zoek eens op Boya wireless microphone V2 of V1 en je vindt hem wel online. Als je de V2 aanklikt, komt ook de optie voor de V1 die je dan bewust moet aanklikken. Dat is wel even handig om te weten.

Wat vond ik van deze microfoon?

Deze video is NIET BETAALD OF GESPONSORD. Ik heb dit product op eigen gelegenheid gekocht. Vergeleken met andere draadloze microfoons is de Boya V1 of de Boya V2 kwalitatief goed tegenover de prijs die je betaalt.

Deze microfoon vind ik totaal niet slecht en is wat mij betreft zeker een aanrader als je zoiets zoekt, hoewel er natuurlijk nog 100 andere type microfoons zijn. Het is maar net hoe je je video’s wilt opnemen en of het nodig is een draadloze microfoon te gebruiken.

Ik had een eerdere Boya draadloze set: de WM5. Deze kostte rond de 130 euro met veel ruis op de achtergrond, een soort sissend geluid – dat wil je niet in je video’s toch? Want dit leidt je kijker af en je bent minder goed verstaanbaar. De Boya WM5 heeft een minijack aansluiting. Let op: dat heeft de Boya V1 of Boya V2 niet. Die heeft een plat bekje.

Ook heb ik de Wireless GO van Rode, die vond ik wél goed geluid geven en heeft een volumeknop, dat heeft de Boya V1 of V2 niet. Die Boya wireless microfoon V1/V2 heeft maar 1 volumestand. Maar dit komt hard genoeg binnen op mijn iPhone 13 Max Pro Gold.

De Wireless Go heeft wél weer een minijack aansluiting, dus die kan bijvoorbeeld ook op een goede vlogcamera waarmee je nog mooier beeld krijgt dan met een smartphone. Bovendien kun je met geheugenkaarten enorm veel en lange video’s opnemen. Tip als je langere video’s wilt opnemen: doe dit niet met je smartphone, want die raakt snel vol, kan vastlopen van heel lange video´s of het monteren op je mobiel wordt een probleem, omdat een video edit app niet altijd zulke lange video´s accepteert.

Waar let je op als je deze microfoon voor je smartphone koopt?

Ga sowieso voor een betrouwbare webshop. De eerste keer dat ik deze microfoon bij Ali Express bestelde, arriveerde het pakket NIET en bleek Ali Express mijn geld te hebben teruggestort op mijn bankrekening, zonder dat ik dit wist.

Daardoor duurde het ongewenst langer dan verwacht. Gelukkig heb ik de bestelling daarna opnieuw kunnen plaatsen en is de microfoon binnen 10 dagen gekomen en kreeg ik er ook nog een leuk cadeautje bij: een handig bewaarhoesje om je microfoon veilig mee te nemen.

Let goed op dat je de juiste aansluiting voor jouw smartphone kiest en dat je 1 of 2 microfoons bestelt. Je kunt je snel vergissen! Laat even iemand met je meekijken als je er alleen niet uitkomt. Je mag mij ook altijd even een mailtje sturen op info@lauraelsman.nl of hieronder reageren via de opmerkingen.

Wil jij aan de slag met video’s maken voor je onderneming?

Doe dan mee aan mijn aankomende gratis masterclass Doorpakken met video voor je onderneming:KLIK HIER VOOR DE GRATIS MASTERCLASS

Of meld je aan voor mijn aankomende online videotrainingen speciaal voor ondernemende vrouwen die hun business willen vergroten met behulp van video:

KLIK HIER VOOR MIJN VIDEOTRAININGEN

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: