Laura Elsman Online Videocoach Fabulous Business-20

Marsha Stokhof-de Blieck, hondentrainer

“Super dat ik hondenbezitters nu ook op afstand kan bereiken en helpen met mijn online training en video’s.”

video training ondernemers

Naam: Marsha Stokhof
Vakgebied: Hondenuitlaatservice en hondentraining
Website: www.personalpaws.nl

Waarom wil je specifiek video inzetten voor jouw business strategie?

Ik wil mezelf meer zichtbaar maken met video, zodat mensen die hun hond aan mij toevertrouwen eerst kunnen zien wie ik ben. Want tja, je hond laat je niet zomaar bij iedereen achter. Daar wil je een goed gevoel over hebben.

Naast mijn online zichtbaarheid met video op social media ga ik nu voor het eerst een online training maken met video’s. Heel spannend, maar wel super om een veel groter bereik te hebben en veel meer mensen en hun honden op afstand te kunnen helpen.

Wat voor marketingvideo’s heb je met Laura’s ondersteuning gemaakt?

Inmiddels heb ik een introductievideo gemaakt specifiek over mijn gratis e-book “De beste start voor je nieuwe puppy” die mensen op mijn website kunnen downloaden. Hiermee maken ze kennis met mij, vertel ik wat ik doe en wat ze van mijn gratis puppytips kunnen verwachten. 

Daarnaast heb ik ook een aantal Reels op Instagram en TikToks gemaakt met Laura´s support en die gingen door het dak in kijkcijfers. Ik krijg niet alleen aan paarduizend views per video, heel veel likes en leuke reacties op de video’s, maar hierdoor verkoop ik nu mijn puppycursus beter waardoor ik kan bijdragen aan hondenwelzijn. Daar doe ik het voor! 

Wat vond je lastig aan video’s maken voordat je je bij Laura’s Online Video Academy aanmeldde?

Elke keer als ik een video probeerde op te nemen, ging ik steeds te snel praten en kwam ik daardoor soms niet uit mijn woorden tijdens het opnemen. Bij Laura leerde ik hoe ik met meer rust en vertrouwen mijn video’s kon inspreken.

Daarnaast vond ik het heel lastig om een soort pitchvideo te maken waarin ik mijzelf voorstel. Mijn verhaal kort en krachtig samenvatten tot een boeiende video was wel even een ding voor mij.

Laura heeft me geholpen om mijn verhaal stap voor stap te leren vertellen met een handig stappenplan en dan nog zodanig dat ik wel mezelf bleef op video.

 

Welke inzichten heb je door Laura gekregen?

Het was fijn om te werken met behulp van een script voor de introductievideo. Ik leerde namelijk dat ik niet alles perfect in één keer moet willen doen en dat het ook prima is om een filmpje in delen op te nemen en dan te editen naar één geheel.

Daarmee maak ik het mezelf een stuk makkelijker en wordt de video ook leuker voor mensen om te bekijken, want ze zien meer dan alleen een monoloog met mijn hoofd.

Ik begin video’s maken steeds beter te begrijpen en daardoor wordt het leuker. Ook al is het niet altijd even makkelijk! 

Marsha deed mee aan één van Laura’s livedagen:

Heb je ook video´s gemaakt voor je online training?

Ja, ik ben aan de slag met de eerste video’s voor mijn online training over verlatingsangst bij honden. Hierin laat ik o.a. een oefening zien genaamd ‘De deur is saai’. Daarna leg ik uit wat je nodig hebt om het trainen van je hond te starten.

Door de video’s zien mensen een specifieke situatie of leg ik iets uit terwijl je het in de video ziet. Sommige dingen over een hond moet je zien om goed te begrijpen om ze daarna zelf goed toe te kunnen passen.

“Sommige dingen over een hond moet je zien om goed te begrijpen en daarom gebruik ik video.”

silvia hamersma video training ondernemers 2

En nu ga ik met vloggen aan de slag met Laura’s begeleiding, want ik ben het meest mezelf op video in spontane situaties waarin ik iets uitleg. In mijn vlogs wil ik goed overbrengen hoe je met een specifieke situatie met je hond omgaat en hoe jij daar als baasje het beste op reageert.

Hoe heb je de samenwerking met Laura ervaren?


Laura is enthousiast over video en tijdens de Q&A’s helpt ze je onder meer verder met het aanpassen van je teksten. Na de Video Inspiratie Dag had ik mijn introductievideo af.

Bij de training kwam ik terecht in een leuke community van vrouwen die elkaar helpen, omdat ze allemaal tegelijk en met elkaar video´s maken, ieder op haar eigen manier.

 

Wil jij net als Marsha stap voor stap
video´s leren maken op jouw manier?