Snel en simpel een video maken voor je bedrijf

door | 5 okt 2022 | Videotips

Hoe maak je snel en simpel een aansprekende video voor potentiële klanten? 3 tips! Wil jij video’s maken voor je onderneming en kun je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Bekijk hier mijn 3 eenvoudige maar wel héél doelgerichte videotips voor ondernemers:

1. Verbinding maken

Als je middels video contact wilt maken met potentiële klanten, kun je diverse dingen doen om in verbinding te komen. Eén daarvan is een simpele, maar wel belangrijke: oogcontact maken met je kijker. Veel van mijn klanten hebben in het begin de neiging om naar zichzelf in het schermpje te kijken, wat een logische reactie is, maar het effect daarvan is dat je in je video LANGS de kijker heen kijkt en de kijker zich minder voelt aangesproken door de video, dan wanneer je hem of haar wel zou aankijken. Belangrijk is dus om oogcontact te maken, want dat is dé manier om iemand te kunnen raken met wat je zegt en de informatie gaat niet letterlijk LANGS je potentiële kijker heen. LEER jezelf dus aan om steeds IN de lens te kijken in plaats van naar jezelf in je schermpje. Het is in het begin lastig, maar al doende leer je. Beeld je in dat je met je ideale kijker (of klant) in gesprek bent.

2. Verstaanbaarheid

Om kijkers niet alleen naar je video te laten kijken, maar ook om ze naar je video te laten luisteren mogen we het onze kijkers zo makkelijk mogelijk maken om te voorkomen dat je kijker afhaakt, want dan mist ze jouw boodschap en jij een potentiële klant. Je kijker wil zo min mogelijk moeite doen om je video te bekijken en de boodschap mag daarom zo moeiteloos mogelijk binnenkomen. Dus de kijker van je video hoeft zich niet te concentreren of zwaar in te spannen om je boodschap te horen. Zorg daarom voor zo goed mogelijke verstaanbaarheid van je video door dichter op je camera te komen of een microfoontje aan te sluiten op je smartphone. Ik zie zoveel ondernemers worstelen met de audio van hun video’s en dat is logisch want als je geen cameravrouw, videomaker of influencer bent (en dit ook niet wilt worden!) dan is het begrijpelijk dat de kennis over goede geluidskwaliteit ontbreekt. Ik vind het tof om te zien dat deelnemers aan mijn programma Laura’s Online  Video Academy veel persoonlijke vragen stellen over wat de beste keus is voor hun audio-oplossing, want iedere ondernemer is uniek en heeft eigen behoeftes op het gebied van microfoonkeuzes en gebruik.

3. Belichting

Als je als ondernemer zichtbaar wilt worden met video’s, dan kun je niet meer in het donker blijven zitten. Het klinkt heel logisch, maar toch zie ik het veel gebeuren: ondernemers die video’s maken en daarbij (half) in het donker zitten of tegen het licht in filmen. Misschien maak je ook weleens een foto van jezelf of je omgeving en heb je gemerkt dat het licht in je foto heel belangrijk is en zo werkt het ook met video. Ik zeg: als jij gezien wilt worden, stap dan letterlijk in dat licht – ook als het spannend is. Je zult mogen wennen aan de spotlight! Zorg ervoor dat het licht van voren komt, maar dat je ook niet in te fel licht kijkt waardoor je ongezellig gaat kijken (fronsen). Een klant van mij kwam er laatst achter dat zij voortaan met een eigen (betaalbare maar goede) lamp gaat werken en de gordijnen sluit, zodat ze geen last heeft van wisselend licht van buiten en helemaal onafhankelijk kan werken aan haar video’s. Daar doe ik het voor!

PS Wil jij ook met video aan de slag, maar vind je dat spannend en weet je nog niet goed wat wel of niet voor je werkt? Meld je dan NU aan voor mijn gratis videochallenge waarin ik je in 5 eenvoudige stappen help de doorbraak te maken naar succesvolle video’s om meer klanten te bereiken.

Aanmelden kan gratis video deze link: klik hier Ga ervoor en heb plezier!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: