Bloopers op video voor je onderneming leuk of frustrerend?

door | 19 jun 2024 | Vloggen voor ondernemers

Bloopers zijn de momenten die je normaal gesproken uit je video knipt, zodat alleen het gewenste resultaat online te zien is. Je wilt tenslotte niet als een clown jezelf neerzetten (tenzij je een clown bent en je hiermee juist wél je zichtbaarheid wilt vergroten).

Het woord blooper kan grappig klinken (“oh leuk bloopers, dat wordt lachen!”) maar wanneer je een video maakt om je onderneming te promoten is het constant meemaken van bloopers enorm frustrerend zijn, omdat je er in het begin om kunt gieren, maar later kun je er ook boos over worden en loop je het risico dat je je telefoon het liefste uit het raam gooit.

Veel voorkomende ondernemer bloopers:

 

 • Plots moeten hoesten of kuchen, doordat mensen vergeten aan een stukje zelfzorg te doen met een glaasje water tegen een droge keel. Zichtbaarheid komt vanuit je keel en omdat je veel moet praten en je hierover onzeker kunt worden, krijgen veel mensen vaak een droge strot.

 

 

 • In je omgeving gebeuren ongewenste dingen, zoals geluiden van verkeer of bladblazers, iemand belt aan je voordeur of er komt opeens iemand luidruchtig je ruimte binnen. Misschien was je vergeten je omgeving te checken, briefjes op te plakken en je huisgenoten te informeren.

 

Kortom: bloopers kunnen grappig zijn om te zien, maar wil je voorkomen dat je urenlang zit te pielen met je video’s vol frustraties zonder het gewenste resultaat?

Bekijk dan deze video waarin ik je een indruk geef van hoe ik mijn video’s maakte voor mijn aankomede gratis videochallenge:

GRATIS MASTERCLASS VIDEO POWER VOOR JE ONDERNEMING

Wil jij ook met meer plezier en zelfvertrouwen met video aan de slag? Kom dan kijken en luisteren naar mijn aankomende gratis online masterclass over video voor jouw onderneming:

KLIK HIER VOOR GRATIS MASTERCLASS

Meer bloopervideo’s zien?

Relatie & Communicatiecoach Lisette Grift:

Relatie- en communicatiecoach Lisette nam deel aan Laura’s 13-weekse videotraining waarin ze online en tijdens 2 live dagen strategische, inhoudelijke en technische kennis opdeed over video, zodat ze nu met meer plezier en zelfvertrouwen zelfstandig video´s maakt.

Bekijk hier hoe Lisette de videotraining bij Laura heeft ervaren:

Lifecoach en Enneagram Expert Ismay Ko:

Ismay maakte tijdens haar videotraining met Laura een videoserie voor haar gratis online Enneagram Challenge. Dit ging gepaard met de nodige grappen en grollen tijdens het filmen, door de geestige versprekingen en gekke bekken die een mens trekt als je een video maakt:

Het resultaat telt!

Bekijk hier één van de video’s waarmee Ismay uiteindelijk diverse coachklanten binnen kreeg:

Energetisch therapeut Sylvia Kusuma:

Sylvia kwam naar Laura´s videoworkshop in Hilversum. Het was een energieke middag waarin Sylvia en Laura op zoek gingen naar haar verhaal op video en hoe ze dit het beste op video verwoordt. Herken jij ook die vastlopers aan het eind van een zin..? Uuuuh..!! 🙂 Dan ben je zeker niet de enige, maar de aanhouder wint! Een stukje van haar gelukte video zie je aan het eind van de video:

GRATIS MASTERCLASS VIDEO POWER VOOR JE ONDERNEMING

Wil jij ook met meer plezier en zelfvertrouwen met video aan de slag? Kom dan kijker en luisteren naar de aankomende gratis online masterclass over video voor jouw onderneming:

KLIK HIER VOOR GRATIS MASTERCLASS

2 Reacties

 1. Merel

  Leuk en interessant. Goede tip van het water.

  Antwoord
  • Laura Elsman

   Klopt! Een glaasje water in de buurt tijdens het opnemen zorgt ervoor dat je je opname niet hoeft te onderbreken doordat je naar je kraan moet lopen… 😉 Kun je lekker ontspannen doorgaan!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: