Laura Elsman Online Videocoach Fabulous Business-20

Wien Caljouw, Herbalist & Natuurlijke Zeepmaker

Zonder Laura had ik niet het vertrouwen om te beginnen met video’s opnemen en editen.”

video training ondernemers

Naam: Wien Caljouw
Vakgebied: Herbalist & Natuurlijk Zeepmaker
Website: www.puurwien.nl

Waarom wilde je video inzetten voor jouw onderneming?

Ik wilde video’s opnemen zodat ik mijn zeep- en kruidentraining kon aanbieden aan mensen en ik niet steeds dezelfde informatie hoefde te herhalen. 

Hoe ben je bij Laura terecht gekomen?
Ik kwam Laura´s videochallenge online tegen en besloot me daarvoor aan te melden, want een vriendin had mij verteld dat ik echt iets met video´s moest gaan doen. 

Maar ik zag daar zó tegenop, omdat ik mijn leven lang een tremor heb (trillende handen), waardoor mijn video´s altijd mislukten. Dus ik dacht: hoe dan?
Laura’s videochallenge was zo laagdrempelig en ik voelde zó die behoefte om video´s te leren maken dat het een prachtige uitnodiging was om deel te nemen.

Hoe heb je Laura’s videochallenge ervaren?
Laura´s challenge was best heel persoonlijk, waardoor ik mij gezien en gehoord voelde. Dit was een enorme aanmoediging om met video door te gaan. Toen won ik ook nog een prijs: een gesprek met Laura. Dat was super welkom om me vooruit te helpen met video´s maken.
Vervolgens besloot ik me voor Laura´s Online Video Academy  in te schrijven waardoor ik mijn eigen klanten op video ging interviewen en de video zelf heb gemonteerd vanuit mijn huis in Spanje:

Tijdens de challenge kwam ik op allerlei nieuwe ideeën om video´s te maken waar ik zelf niet aan dacht, zoals het gebruiken van een statief.
Ik kwam erachter dat ik mezelf al die jaren had tegengehouden en dat ik mijn eigen grootste blokkade was op het vlak van video´s maken. Want er bleken allerlei oplossingen te zijn, maar die kende ik gewoon niet.

Omdat ik voelde dat ik nog veel van Laura over video kon leren schreef ik me in voor Laura´s Online Video Academy.


Door Laura’s training heb je je eerste klantvideo gemaakt. Hoe heb je dit ervaren?

Ik vond het heel spannend om iemand hiervoor te vragen, maar kreeg snel een positieve reactie. Mijn klant kwam voor een zeepworkshop en tijdens de workshop maakte ik opnames van het proces van zeep maken.

Daarna zijn we samen gaan zitten en heb ik haar een aantal vragen gesteld voor de camera. In het begin was dit nog wat ongemakkelijk, maar nu ik een video heb vind ik het helemaal prima en ik heb er zoveel van geleerd dat mijn volgende video weer heel anders zal zijn.

Ik leer het meeste wanneer ik zelf aan de slag ben en ervaar hoe iets in de praktijk uitpakt. Ik kan braaf iemand opvolgen, maar ik doe het graag op mijn manier waardoor ik beter begrijp waarom iets zo werkt.

silvia hamersma video training ondernemers 2
Wat was je meest waardevolle inzicht van de  training?

Dat ik zelf mijn eigen video´s kan opnemen en editen en dat die video’s er dan ook nog best leuk uitzien!

Mijn intentie was om te leren hoe ik video´s maak waarin ik uitleg hoe ik zepen maak zodat andere mensen zelf ook zepen kunnen maken.
Ik heb er nu vertrouwen in dat ik mijn kennis over zelf zepen maken goed kan overbrengen op video. 

asha amrita video maken ondernemers 7

“Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn kennis over zepen maken goed kan overbrengen op video.”

Wat heeft Laura’s training je opgeleverd?
Door de training bij Laura heb ik gezien dat andere vrouwen ook met video’s leren maken bezig waren en dat dit nog niet meteen perfect hoeft, want je bent samen aan het leren. Ik liep aan tegen mijn perfectionisme, dat het gelijk van professionele kwaliteit moest zijn, maar ik heb nu video’s gemaakt die voor mijn gevoel wel goed genoeg zijn.

Wat zijn je volgende plannen met video?
Ik heb een hele hoop plannen met video! Bijvoorbeeld over hoe ouders voor hun kinderen zelf snoep kunnen maken met natuurlijke kruiden zodat ze bijvoorbeeld de weerstand van hun kind verhogen. Superleuk dat ik met video een bijdrage lever aan een mooiere wereld!

Hoe heb je de samenwerking met Laura ervaren?

 

Tijdens de Q&A liet Laura veel op haar telefoon zien, waardoor ik gelijk antwoord kreeg op mijn persoonlijke en praktische vragen. Dat heb ik als heel positief ervaren en dat hielp mij heel erg om van het “lezen” naar het “doen” te gaan. Ik vind Laura heel betrokken, haar begeleiding vind ik heel concreet, interactief en vooral persoonlijk toegespitst op wat je nodig is.

Bedankt, Laura!

Wil jij net als Wien ontspannen video´s leren maken en meer klanten aantrekken?