Hoe zet je video in als ondernemer en wat levert dat concreet op?

door | 17 mei 2023 | Video voor ondernemers

Als ondernemer wil je klanten helpen, want zonder klanten ben je geen ondernemer. Om klanten te vinden heb je persoonlijke zichtbaarheid nodig, zodat mensen weten wie jij bent als coach en als mens.

Of je hebt een nieuwe training die je in de wereld wilt zetten, maar niemand weet precies wat dit is. Ook dan is het handig om potentiële klanten te laten weten dat je er bent en wat de training voor hen kan betekenen.

“Gebruik video” wordt er om je heen gezegd. Maar wat vertel je precies in je video’s? En wat levert video op voor je bedrijf?

Deze vragen stelde ik aan mijn klant Mink Brik, synchroniciteitscoach. Minke is deelnemer aan Laura’s Online Video Academy en maakte onder meer video’s voor haar zichtbaarheid op social media en gebruikte video’s voor haar online challenges.

Dit leverde haar meer dan 2000 deelnemers, een enorme impact op mensenlevens en een goed gevulde online training op met klanten en dus ook omzet en winst.

Bekijk hier mijn gesprek met Minke:

Wil jij ook met video aan de slag, maar is er iets wat jou tegenhoudt..?

Stel dat je ook video’s wilt maken voor je social media, een challenge of online training, maar… hoe kom je dan aan onderwerpen om je publiek écht mee te boeien?

Start met je verplaatsen in jouw ideale klant. Wat heeft diegene helemaal aan het begin van een mogelijke samenwerking met jou nodig?

Welke herkenbare vragen of problemen heeft je ideale klant? Ga helemaal terug naar het begin van haar groeiproces. Wat waren haar eerst behoeftevragen?

Minke had toen ze bij mij kwam totaal geen schroom voor video’s maken, maar de technische kant was haar obstakel. Zodat zij zich kon focussen op de inhoud. Ook zocht ze een mooie plek om de video’s professioneel op te nemen.

Zodoende ging zij mee naar Italië om daar samen met mij tussen de vlinders (!) zich te kunnen concentreren op video´s maken voor haar bedrijf ‘Trail Angels’.

Het hele verhaal van Minkes video-transformatie lees je hier via deze link.

Schrijf de onderwerpen voor je video’s op!

Wil jij net als Minke aan de slag met video’s voor je social media, website, challenge of online training?

Zet de behoeftes van je ideale klant op papier en voilá: zie hier de onderwerpen waarover jij video’s kunt maken voor je social media, challenge of online training.

En afhankelijk van de vorm die je kiest ga je ergens dieper in of niet. Als je bang bent ‘te veel weg te geven’ in gratis video’s, besef dat je alleen een tipje van de sluier wilt oplichten. En dat mensen die écht geholpen willen worden door een expert zoals jij jouw persoonlijke tips of coaching nodig hebben.

Video´s maken voor je online training?

Bij video’s voor je online training is het een iets ander verhaal. Dan wil je wat dieper op de materie in gaan, maar ook daarbij geef je vooral de basics en voor persoonlijke vragen kiezen mensen voor jouw persoonlijke begeleiding 1 op 1 of in groepsverband.

Mensen die zich in jouw onderwerpen herkennen, zullen je video met meer belangstelling bekijken. En de kans is groter dat diegene geïnteresseerd raakt in wat je doet dan wanneer het onderwerp te vaag of te veel wordt.

Vind je het toch lastig om onderwerpen te vinden voor je video’s?

Neem daar vanmiddag eens extra tijd voor. En dat hoeft niet lang te zijn. Alleen al tijdens een kopje koffie of thee in de zon ga je zitten mijmeren met je ogen dicht: met welke eerste vragen of behoeftes komt je ideale klant naar je toe?

Een andere manier is een (oude) klant opbellen en vragen stellen: met welke vragen kwam je naar mij toe?

Of misschien heb je nu geregeld gesprekken met potentiële klanten en kun je starten met het verzamelen van vragen.

En zo zijn er nog tíg andere mogelijkheden om erachter te komen waarover jij video’s kunt maken.

Ben jij al bewust bezig met topics vinden voor je video’s? Laat het mij weten in een reactie of stuur mij een mail op info@lauraelsman.nl

En check mijn trainingen via onderstaande knop:

BEKIJK MIJN VIDEOTRAININGEN

Tot de vloggende keer!

Liefs,

snel en simpel video maken tips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS Video Feel Good Challenge:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik sinds 2008 ondernemende vrouwen die video´s willen leren maken voor hun eigen onderneming.

Waarmee kan ik je helpen?

1. Wat vertel ik op video om klanten aan te trekken?

2. Hoe maak ik dynamische video’s met mijn smartphone? 

3. Hoe word ik comfortabel mezelf op video?

4. Hoe bewerk ik snel en simpel mijn video’s?

5. Hoe zet ik video optimaal in om meer klanten te bereiken?

Meer videotips:

Welke microfoon gebruik je aan je computer en waarom?

Welke microfoon gebruik je aan je computer en waarom?

Waarom zou je een microfoon aan je computer hangen wanneer je video's opneemt? Deze week tips en inspiratie over microfoons voor je computer.  Stel dat je een video wilt opnemen met je computer, bijvoorbeeld via Zoom, Canva of met een programma om je beeldscherm op te...