Wat vertel je op video als ondernemer?

door | 26 jul 2022 | Videotips

Wat vertel je op video als ondernemer? Hmmm… goede vraag! Heb je geen idee wat jij kunt vertellen op video? Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan mijn video en laat je inspireren:

Wil jij de hele online videotraining bekijken? Klik dan hier Dit kan nog tot uiterlijk 3 september 2022

Waarom is weten wat je kunt vertellen op video als ondernemer belangrijk?

Zonder een goed verhaal, een plan of een strategie maak je nooit een succesvolle video. Dan doe je maar wat. Met als resultaat: teleurstelling. Want als je al over de drempel bent om tóch een video te maken, dan is die video vaak rommelig, gaat alle kanten op, je zoekt naar je woorden en je video wordt te lang. En je behaalt niet het beoogde resultaat, want je kijker is al afgehaakt nog voor de eerste 10 seconden. Laat staan dat je kijker (een potentiële klant!) tot het einde van je video blijft kijken, waar jij je call to action hebt genoemd. Maar ja, die kijker komt daar nooit, want die is allang weg.

Zonde en niet nodig, want het kan ook anders!

Je bent zeker niet de enige die niet goed weet wat je als ondernemer kunt vertellen op video! De meeste ondernemers die met video beginnen, doen maar wat. Je denkt dat je je best doet en je denkt dat je er ALLES aan gedaan hebt om je video te laten slagen, maar helaas tóch lukt het niet. En je haakt af, omdat jij denkt: video is toch niks voor mij. Het ligt mij niet.

Maar niets is minder waar, want heb je alles al geprobeerd om van jouw video een succes te maken?

Heb je de juiste kennis, tools en inhoudelijke inspiratie tot je beschikking zodat jij jezelf een eerlijke kans hebt gegeven om te zien óf video iets voor je is of niet? Hmm… Lees nog even verder als jij jezelf een nieuwe kans wilt geven om video´s te leren maken als ondernemer. Geloof niet te snel wat je gedachten je voorhouden. Het kan een belemmerende overtuiging zijn dat video niks voor je is. Terwijl als je wist hoe jij het jezelf makkelijker en vooral leuker kunt maken, dan behoort video opeens wél tot jouw mogelijkheden.

Maar wat kun jij nu toch vertellen op video…?

Als online videocoach krijg ik deze vraag vaak van mijn klanten en ook online sturen mensen mij berichten dat ze niet goed weten wat ze kunnen vertellen op video als ondernemer. Terwijl het antwoord vrij simpel is, als je er even bij stil staat. Maar vaak hebben we niet het geduld of de aandacht om bewust bezit te zijn met de vraag: wat kan ik vertellen op video als ondernemer?

Naast ongeduld zit vaak ook een blinde vlek ons als ondernemers in de weg.

Als je video´s wilt maken, zul je met waarde moeten komen, zodanig dat kijkers aan je lippen blijven hangen. Maar… we zijn vaak zo BLIND als ondernemer geworden dat we onze eigen WAARDE als expert niet meer zien, omdat het zo doodnormaal is geworden. Terwijl jouw potentiële klant behoefte heeft aan bepaalde antwoorden op vragen of oplossingen voor haar problemen. Maar ja… zie dat maar eens op video over te brengen op een manier die laat zien waar jij voor staat als mens en ondernemer.

Hoe geef je waarde aan je video´s zonder arrogant over te komen?

Nu hoor ik je denken: moet ik nu met allerlei wijsheden komen uit mijn vakgebied? Om te laten zien wat een `geweldige expert´ ik ben? Dat klinkt namelijk als borstklopperij en als nuchtere Nederlanders willen we nu eenmaal niet graag met onze successen en talenten te koop lopen. Want dan zouden anderen nog kunnen denken: kijk haar eens. Die loopt ook naast haar schoenen! Wat een betweter…  Of je denkt: straks zeg ik iets wat niet klopt. Wat feitelijk onjuist is of op een negatieve manier uitgelegd kan worden.

Herken je iets van deze bezwaren? Dit zijn allemaal mindf*cks!

Jij als ondernemer hebt superveel waarde waar andere mensen zeer zeker mee geholpen zijn wanneer jij daar video’s over maakt. Je moet alleen goed onderzoek doen naar wat die waarde precies is. Waar zitten mensen wél op te wachten? Welke tip, inspiratie of motivatie heeft jouw ideale kijker nodig om te zien en horen van jou om zelf in beweging te komen? Denk dus vooral vanuit de behoeftevraag van jouw ideale kijker. Wat heeft zij nodig om te zien op video zodat jij kunt laten zien op een ontspannen manier waar jij voor staat?

Hulp nodig bij het vinden van de juiste onderwerpen op video?

Vind je dit lastig om de juiste onderwerpen te vinden voor je video’s en wil je hierbij geholpen worden? Je kunt 3 dingen doen:

1. Download mijn gratis training Video’s Maken Zonder Zweet via deze link.
Let op: Dit kan nog tot 3 september 2022!

2. Vraag mijn gratis e-book aan met directe en praktische tips en inspiratie voor je video’s via deze link.

3. Of wil je persoonlijke tips en feedback op je video’s? Meld je dan aan voor één van mijn online trainingen via deze link.

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: