Tijd besparen door video te bewerken

door | 24 aug 2022 | Videotips

Hoe bespaar je tijd door je video´s te monteren? Als je als ondernemer video’s maakt, overweeg dan zeker of je het nuttig vindt om je video’s te bewerken als dit je tijd oplevert in plaats van alleen maar tijd kost. Zeker als je een drukbezette ondernemer bent, is het kunnen bewerken van je video’s een grote tijdwinst.

Hoe dat zit vertel ik in mijn nieuwe video over tijd besparen met video editing:

Ben jij een drukbezette ondernemer dan is elke minuut mooi meegenomen. Toch? Je bent lekker actief bezig op je eigen manier met je klanten, met klantenwerving, met je gezin of met jezelf.

Wist je dat bewerkte video’s meer tijd opleveren dan onbewerkte video’s? Hieronder enkele tijdbesparende voordelen van video-editing op een rijtje:

Voordeel 1: Minder tijd kwijt bij het opnemen

Wanneer je een video opneemt, loop je weleens vast in je verhaal. Je weet even niet meer wat je ging zeggen, je struikelt over je woorden of je bent even de draad kwijt. Dat kan gebeuren. Wanneer je besloten hebt je video´s niet te bewerken, moet je je hele video weer van voor af aan opnemen. Stel dat je je video kon monteren, dan knip je je ‘foute’ stukjes eruit en werk je sneller naar het einde van je opname toe. Dit scheelt enorm veel tijd in je opname.

Voordeel 2: Met 1 goed gemonteerde video bereik je veel meer mensen

Video’s die boeiend zijn om naar te kijken worden beter gewaardeerd door je publiek dan video’s die te saai zijn om aan te zien. Kijken meer mensen langer naar jouw lekker vlot gemonteerde video’s, dan worden je video’s beter gewaardeerd en daardoor beter doorgegeven in het algoritme van YouTube, LinkedIn, Facebook en Instagram. Niet (goed) gemonteerde video’s leveren dus minder views, minder prospects en minder klanten op en zijn dus een verspilling van jouw kostbare tijd.

Voordeel 3: Met een goed gemonteerde video besteed jij je tijd nuttig

Als je eenmaal hebt geleerd om je video’s tot een aantrekkelijk geheel je maken voor potentiele of betalende klanten, dan hoef je daar maar 1x tijd en aandacht aan te besteden. Je video’s blijven jarenlang online staan en worden als zij lekker in elkaar zitten keer op keer gevonden en gewaardeerd. Zeker als je zelf een sterke en relevante call to action aan het einde van je video hebt staan, kun je met jouw succesvideo duizenden mensen naar je website krijgen waar ze je contactgegevens, je weggever of je aanbod vinden.

Wil jij leren hoe je met video(montage) meer impact hebt in minder tijd? Bekijk dan mijn aankomende videotrainingen hier.

Tot de vloggende keer!

Liefs,

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: