Hoe maak je snel en simpel stabiele beelden met je smartphone?

door | 2 nov 2023 | Videotools

Hoe maak je snel en simpel stabiele beelden met je smartphone? Wil je een video maken voor je onderneming dan is het enige wat je nodig hebt je smartphone. Maar wanneer je je smartphone rustig in je hand houdt dan zul je merken dat je hand misschien op een gegeven moment niet meer zo rustig is en begint te trillen. Bijvoorbeeld omdat wat je wilde opnemen best even duurt… Herkenbaar?

Hoe dan ook… Niemand zit er op te wachten om een smartphone heel lang in de lucht te houden. Dat kan ook bijna niet tenzij je zeer gespierde armen hebt… Nou ik niet hoor! Dus wat kan je helpen om je beelden stabiel te maken is een statief waar je je smartphone via een houder op kunt plaatsen.

Hier zie je een statief van het merk Hakuba in combinatie met een handgrip: de Twistgrip Vlogkit Deluxe van Manfrotto via Camera.nu):

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Laura Elsman (@lauraelsman)

Smartphonestatief met microfoon en lamp

De combinatie die je zag in mijn Instagram Reel is een hoger statief met een luxueuze handgrip van het merk Manfrotto, bijvoorbeeld te vinden op Camera NU.

Met deze combinatie kun je niet alleen je smartphone op een statief plaatsen, maar ook een microfoon én een lampje daaraan toevoegen. Superhandig toch..? Ik was al een tijdje op zoek naar zoiets zodat ik dan mijn handen vrij heb als ik mezelf film vanaf statief en ook niet vast zit met een kabeltje van een microfoon. Door deze microfoon hoef ik ook geen draadloze microfoon te gebruiken. Die zijn tenslotte best kostbaar en soms vergeet je je draadloze microfoon op te laden… Hiermee heb je dat allemaal niet!

Je microfoon is bevestigd aan je statief!

Deze microfoon genaamd de Rode Go (te vinden bijvoorbeeld via Bol.com) levert een goede geluidskwaliteit zeker als je een event of een bijzonder moment wilt opnemen. Dit type microfoons gebruik ik bijvoorbeeld bij feestjes, events, openingen, bruiloften etc. De microfoon kan ook heel goed op een (vlog)camera geplaatst worden. Mits er natuurlijk een gleufje op je camera of smartphonehouder zit. Dat heeft deze alles in één vlogkit dus en dat maakt deze combi zo bijzonder..!

 

Wanneer gebruik je een windkap?

Deze microfoon is voorzien van een ‘standaard’ plopkap, wat zorgt voor een rustige audio, waardoor je dus niet van die harde ‘geluidsklappen’ of bonkerigheid in het geluid krijgt. Gerommel en gestommel dat wil je niet, toch? Die zwarte plopkap met het merk “Rode” erop zorgt voor wat rustiger geluid.

Maar eerlijk is eerlijk… deze standaard plopkap houdt de wind niet tegen. Daarvoor is deze plopkap ‘te dun’.

Zo’n zwarte plopkap is bijvoorbeeld prima voor binnen, maar wanneer je buiten een bijzonder moment opneemt, het bruidspaar komt naar buiten of jij wilt lekker buiten je yogaklasje of jezelf filmen en je wilt niet die woesssshhh ppppffffffff gggggggggg van de wind op je microfoon, want dat maakt je video er niet beter op.

Je kijkers vinden dat (bewust of onbewust) heel vervelend en kunnen afhaken. De woorden die gezegd worden, worden door de wind onverstaanbaar… nou hou maar op!! Dat wil je niet. Zonde als je door de wind slecht verstaanbare video’s krijgt.

Dus als je dat allemaal niet wilt, koop je er een aparte windkap bij, ook wel een deadcat of in de volksmond ‘dooie kat’, maar wij zeggen op de Video Academy vaak ‘hamster’ of ‘pluisje’.  Zo’n windkap moet je ook weer apart voor betalen, tja het is niet anders, kwaliteit heeft een prijs. Je vindt een losse windkap bijvoorbeeld via Bol.com via deze link.

Lampje ingebouwd op je statief

Het compacte lampje dat je hier ziet op de Twistgrip Kit Deluxe van Manfrotto kan handig zijn om jezelf of het te filmen object of de personen beter in beeld te brengen. Of stel dat je je omgeving, je praktijkruimte of de hapjes en drankjes op een event goed wilt filmen en het licht is maar ´zozo´. Dan kun je er altijd voor kiezen om een lampje aan te zetten.

Het hoeft niet altijd nodig te zijn, maar een lampje bij de hand hebben OP je statief is wel heel praktisch, want zo heb je alles in 1 handgreep bij elkaar. Hoef je niet te rommelen in je cameratas of in je kast.

Dit lampje heeft 3 standen betreft felheid en een warmtefilter. De lamp heeft een ingebouwde accu en een oplaadkabeltje waardoor je de lamp via je computer of een powerbank kunt opladen. Deze lampjes zijn ook los te verkrijgen bijvoorbeeld via Kamera Express.

Wat kost zo’n videostatief met deze tools gemiddeld totaal?

  1. Aluminium statief gemiddeld 30 euro
  2. Handgrip Deluxe 168 euro
  3. Lampje los 50-100 euro
  4. Microfoon 75 euro
  5. Windkap 30 euro

Totaal 350 euro

Misschien best een bedrag, maar bedenk ook eens hoeveel leuke opdrachten, klanten of bestellingen je hiermee binnen kunt krijgen… en wat je daar aan euro’s voor vraagt. Reken dat eens uit en kijk dan eens of je het investering waard vindt.

Stel je vraag over video voor je onderneming!

Ben je van plan meer en steeds betere video’s te maken? En heb je vragen over video’s maken voor je onderneming? Reageer hieronder en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Tot de vloggende keer!

Liefs,
Laura Elsman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: