Welke lamp heb ik nodig voor beter licht in mijn video´s voor mijn bedrijf?

door | 11 okt 2023 | Video voor ondernemers, Videotools

Welke lamp gebruik je voor het beste licht in je video? Maar wacht even…. Heb je wel een lamp nodig? Wanneer wel? Wanneer niet? In deze video tackelen we samen jouw struggles met goed licht in je video zowel binnen als buiten. Ook voor brildragers!

Bekijk hier mijn video:

Wat voor lampen zijn er en kun je gebruiken voor je video’s?

Er zijn veel verschillende lampen online te vinden, het is een heel oerwoud als je eenmaal gaat googelen. Misschien dat je een van deze lampen zult tegenkomen in je zoektocht: de softbox lamp van ongeveer 50 euro per lamp. Deze lamp geeft gefilterd licht, je gezicht wordt er frisser en zachter van en je komt duidelijker in beeld. Het hoge statief zorgt ervoor dat je de lamp hoog kunt zetten, zodat deze niet frontaal in je gezicht schijnt. Je lamp op hoogte plaatsen zorgt voor een minder geknepen gezicht en minder felle reflectie in je bril. Fijn he!

Een ringlamp met een laag tafelstatief

Een van mijn best bekeken video’s op YouTube is deze video over de ringlamp van de Action in elkaar zetten. Blijkbaar zoeken daar veel mensen op. Toch weten niet veel mensen dat zo’n ringlamp niet voor iedereen geschikt is. Doordat je je smartphone in de ring zet, krijg je direct fel licht in je gezicht. Voor veel mensen is dat minder prettig, zeker als je langdurig in de lamp moet kijken. En zeker als je een bril draagt is een ringlamp niet handig in verband met de reflectie van de lamp in je brillen. Je zou dus de lamp iets hoger mogen zetten, maar dat lukt niet, want je camera zit erin.

Maar goed, als je hier allemaal geen last van hebt, dan is die lamp TOP en kun je er uren aan videocontent mee maken. Enjoy!

Een kleine ringlamp met hoger tafelstatief

Toen ik bij de Action was zag ik deze lamp in het schap liggen: een kleine lamp met een houder voor je smartphone én voor een grote microfoon. “Wat is dat nu weer,” dacht ik! En ik liet mij verleiden om deze videotool met lamp te kopen en dit zijn mijn bevindingen over deze lamp:

Grote ringlamp op een hoog statief

Een tijdje terug kocht ik een grotere ringlamp via Bol.com. Ik vind het helemaal geweldig, want ik kreeg er een statief bij zodat ik bij de opnames kon gaan staan, maar wat mij minder beviel was dat die lamp regelrecht in mijn bakkes scheen en dat gaf mij geen fijn gevoel. Maar goed, al doende leer je en toen ben ik de lamp los gaan gebruiken van mijn smartphone: mijn smartphone zette ik in een los statief en de lamp zette ik op grotere hoogte zodat ik niet zo erin hoefde te kijken. Dit gaf een veel beter effect en de lamp had ik wat minder “in mijn smoel”. Dus dat was TOP!

GRATIS ONLINE VIDEOCHALLENGE

Wil je meer videotips over praktische zaken rondom video of wil je meer video´s over de inhoud wat je precies vertelt op video om op jouw eigen manier klanten aan te trekken? Meld je dan nu aan voor mijn gratis online videochallenge:

BEKIJK GRATIS VIDEOCHALLENGE

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij meer klanten krijgen met Instagram Reels?

Download nu mijn nieuwe checklist:

Wie is Laura Elsman, online videocoach?

Als online videocoach help ik ondernemende vrouwen die hun business willen laten groeien met video.

Denk aan Instagram Reels, Facebook, YouTube, video voor je website, LinkedIn, funnel of voor je online training.

Sinds 2008 heb ik meer dan 1500 vrouwen geholpen bij het opzetten van hun sales strategie met video. Via welke weg vinden mensen jouw onderneming?

Als oud-journalist kan ik je helpen bij het vertalen van je verhaal naar pakkende video’s. Zodat jouw volgers begrijpen wat je wilt zeggen en in actie komen.

En hoe ga je jouw boodschap geloofwaardig op jouw unieke manier op video inspreken?

Wil je ondersteuning bij de technische kant van video? Ook daarmee heb ik honderden vrouwen al geholpen.

Nieuwsgierig?

Meer videotips: